Skrönor och Myter

Saven stiger inte på våren och sjunker inte på hösten, trots talesättet. Den rör sig horisontellt, från stammens mitt till ytan och tillbaka igen, inte upp och ner.

Inte på ett enda ställe i de femtiosex noveller och fyra romaner som Arthur Conan Doyle skrev om sin berömda detektiv säger Holmes ”Elementärt min käre Watson”.
Det är en myt att man ska dricka två liter vatten om dagen. Kroppen har ett eget system för att reglera vattenmängden och du behöver bara dricka när du är törstig, annars blir det bara en massa spring på toaletten. Färgen på din urin skvallrar inte om hur mycket du har druckit. (Källa: Agnes Wold, forskare i mikrobiologi och immunologi vid göteborgs universitet)
Varken Ingrid Bergman eller Humphrey Bogart sa
”Play it again, Sam”

Bananer växer inte på träd, utan på stora örter.

Kaffebönor är inte bönor, utan kärnan i en körsbärliknande frukt.

vilken tur att det är så nyttigt med frukt 😉
Annonser

3 thoughts on “Skrönor och Myter

  1. Hmmm, lite intressanta fakta såhär på nattakröken 🙂 Tänker ändå lite på det där med vätskan…. Jag dricker ju alldeles för lite, håller nästan på att tuppa av, av mina egna ammoniak-ångor när jag väl skvätter en skvätt 😉 Om inte färg ”gäller”, kan man då strunta i ”doften” också? (vilka härliga frågor jag klämmer ur mig då, haha!)Fast jag borde väl bara tänka själv antar jag, medicinerar ju så det i sig stör lite grann… Jag ska nog ändå dricka mer har jag för mig, men man gillar ju ”nya” rön, älskar genvägar liksom 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s