Ransarån och Övre Ransarån

Som vanligt hade vi ett underbart fiske i Ransaråselen. Rödingarna är ju så otroligt vackra och roliga att fiska på torrfluga. De första 2 dagarna ville det sig inte riktigt för mig och en viss känsla av frustration infann sig när de andra stod med böjda spön, men sista fiskedagen i Selen tog jag fem stycken (ca 6-8hg) så det blev en bra avslutning.

Därefter blev det dags att packa ihop och packa om för båtskjuts till Övre Ransarån, ett helt nytt fiskevatten för oss och vi var otroligt taggade. Tung packning att vandra med, och när vi blivit avlämnade så insåg vi att vi glömt ett tält, men det löste sig ändå. Vi trängde ihop oss i det som fanns. Naturen är så otroligt vacker och omgiven av snöklädda fjälltoppar kan man inte annat än att bara njuta av livet. Då känns miljontals mygg, knott och svidor som ett litet skavsår bara.. he,he.

Det var här vi mötte de vilda, vackra öringarna. Andra dagen stod jag ensam i en hölja som jag vadat ut till. Lade ut flugan mot ett vak och fick ett perfekt mothugg och där satt han. Därefter fick jag mitt livs drillning (hitills) Det tog ca 15-20 minuter innan jag kunde landa denna 48cm öring. (ca 1,2kg och mitt PB på Torrfluga) Bilden är inte den bästa men hela jag darrade och ögonen var fyllda av glädjetårar efter denna kamp innan han fick simma ut till friheten igen

Nu dröjer det ett år innan vi kommer hit igen (redan bokade) Men jag längtar redan…

Nu ska jag fortsätta att njuta av min semester en vecka till.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s