Laxsoppa – Salmonsoup

När man ändå är rejält insnöad kan man fiska efter lite kockpoäng i köket och laga sig lite Fisksoppa.
För mat måste man ha och den blev väldigt god, och godsaker ska man dela med sig utav.

1 liten fänkål
2 st. morötter
1 bit kålrot
1 gul lök
ca 2 dl. vitt vin
ca 4 dl. vatten
1 dl. grädde
1 msk. dijon senap
2 msk. grönsaksbuljong
2 msk. hummerfond
2 bitar laxfilé

Finhacka lök och fänkål. Grovriv morötterna och kålroten.
Fräs dem mjuka i smör och tillsätt ca 2 dl. vitt vin. Låt allt puttra en stund.
tillsätt vatten, buljong och fond.
( och lax bitarna.)
Låt småkoka tills laxen är klar, tillsätt grädden och Dijon senapen.
(salt & peppar)
servera med en klick Mascarpone eller créme fraishé.

Bon Appétit !!

1 small fennel
2 pcs. carrots
1 piece of turnip
1 yellow onion
about 2 dl. white wine
about 4 dl. water
1 dl. cream
1 tbsp. Dijon mustard
2 tbsp. vegetable broth
2 tbsp. lobster broth
2 pieces salmon fillet

Chop onions and fennel. Coarse grate the carrots and turnip.
Fry them soft in butter in a pan, and add about 2 dl. white wine.
Let everything simmer for a while.
add water, broth and stock.
(And salmon pieces.)
Let simmer until the salmon is ready, add the cream and Dijon mustard.
(salt & pepper)
serve with a dollop of mascarpone or creme fraishé.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s