Fiskemorsan goes published

Sådärja, min första men förhoppningsvis inte sista Fiskeartikel publicerad. I årets första nummer av Svenskt Fiske slår jag upp Fjällornas sidor och ser mig själv, skrattar lite åt mina ordval men hoppas att de läses av framförallt tjejer, så att de kan förstå och inse hur fantastiskt roligt det är med flugfiske. Det är fortfarande en ”mansdominerad värld” men jag märker att vi blir fler och fler tjejer ute vid våra vatten och det är jätteroligt.

Helena Wiklund, min babe!! är den tjej jag fiskar mest med, och vi har så många roliga minnen och fisketurer tillsammans. Vi har även många flugbindarkvällar tillsammans och vi diskutera mycket vad vi som tjejer saknar just vid flugfisket, vad gäller prylar och kläder… kanske inte alltid så seriöst, (vadarpumps är ett hett ämne) men ganska så intressant ur ett kvinnligt perspektiv. Att hitta vadare som passar bra är ett ämne som tjejer oftast kommer in på. Passar de på längden är sockan för stor, eller så är det aldeles för vida så man ser ut som en glasstrut. Som tjej vill man ju att kläderna ska vara funktionella, sitta bra och dessutom vara snygga!! (den marknaden blir större och bättre)
Eftersom jag dock ändå, oftast och mest fiskar tillsammans med nästan bara killar så har jag märkt att det finns en del skillnad. Jag upplever att jag fiskar på olika sätt beroende på vem jag fiskar med. I fisket med grabbarna fiskar jag nog mer aggressivt och mer målmedvetet. Kanske att jag på något omedvetet sätt försöker hävda mig som en ”flugfiskeminoritet”? Medans jag i mitt fiske tillsammans med tjejerna fiskar mer avslappnat, tar fler pauser och sorterar flugorna i asken lite oftare. Har faktiskt inte tänkt på det så mycket förrän nu på senare tid, det kan vara så, likaväl som det kan vara en inbillning?? Hur som haver så fiskar jag passionerat och med hjärtat för att jag tycker att det är bland det roligaste som finns, och det finns ALLTID något nytt att lära sig och prova på… to be continued…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s