Gästbloggare April: Gunilla Nyberg

Fiska vs. Gummis

Jag har alltid älskat att fiska. För mig började det med att pappa körde oss ut i båten till ett abborrgrund där vi en bra kväll tog upp 40-50 abborrar med våra metspön gjorda av bambu. Det hände ibland att man fick en stor rackare och då gick spöet av och man grät. Men jag kan ännu minnas doften av den grillade, nyfångade abborren på verandan ihop med kaprifolen som blommade.
Nu börjar jag försöka lära mig att fiska ”på riktigt”- Det är inte helt lätt att gå från ett simpelt bambumetspö till mer avancerade grejor. Det som här följer är en kortare sammanfattning av en virrig människas första steg mot ”riktigt” fiske.

Rotselsforsen: Fantastiskt ställe, vackert så det förslår! Vi slog upp vårt lilla tält och jag var ivrig att ta itu med mitt flugfiskande. Snärtade säkert ihjäl 6 flugor mot klipphällarna innan jag gav upp och tog kastspöet. Gick trögt för oss båda, harren var som uppslukad av jorden. Morgonen därpå när vi var nere för att tvätta oss fick vi en möjlig förklaring; två feta, glänsande minkar på andra sidan forsen som dök upp, helmätta på antagligen den har vi velat ha. Den här turen slutade med att jag drog abborre och Gubbis kämpade på med harren.

Till slut fick vi båda harr; jag den största. Och sen kom det mer folk, som precis som vi ville elda och ha det mysigt. Det resulterade i att jag blev bestulen på min ”bajsbjörk”. Några hade en himla fin eld den kvällen och jag fick hålla mig hela vägen hem.

Stordigerlemmen; Skitig stuga på en alldeles egen liten ö. Noll fisk, trodde vi. Gubbis skulle hjälpa mig att kasta riktigt långt ut. ”KNAK” och mitt nya spö gick av… Snöpligt, men jag var den enda av oss två som fick den största öringen…

Vemhån: Skitkallt! Trodde ärligt jag skulle dö den natten! Ändå hade Gubbis lagt tjockt med granris under tältet. Dåligt med fisk. Jag fick en bra gädda som stod i strömmen, tog upp den och släppte den. Glömde helt bort att man fick en premie för varje tagen gädda utav fiskevårdsområdet… KLANTIGT !!! Gubbis drog någon harr, men det var skralt.

Japp, det var alles!
Gummis

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s