"Lisa för själen"


For iväg med Thomas och ”Göken” på lite kvällsfiske efter en lång och hård arbetsdag igår. Solen sken och förutsättningarna för en lyckad kvällstur kunde man nästan ana i luften. I varsin båt rodde vi ut över den stundtals spegelblanka sjön. Göken ko-ko:ar intensivt och ett fiskmåspar cirkulerar ovanför oss. Det är så lätt att glömma tid och rum vid ett vatten och det är verkligen en ”lisa för själen”. Fick ganska snart ett fint vak i närheten av båten och lyckades landa flugan mitt i och en fin öring på knappa kilot ger ett efterlängtat böj på spöt.

tappar därefter flera stycken och naturens skådespel tar sin början med att ovanför båten jag sitter i jagar en fiskmås efter en trollslända och det är helt fantastiskt att skåda på så nära håll och ännu en fisk går förlorad… Byter till en större torrfluga och ”smack” en Mört!! Min första på fluga, jätteroligt. Sen börjar sjösandsländorna sin vackra ”dans” över vattenytan och jag stirrar intensivt på deras färd och ser flera försvinna i vackra vak, och fler missade fiskar är ett faktum.

Dags för lite kvällsmat bestående av choklad och sockernivån hamnar på topp igen. Solen sjunker och himlen färgas guldröd… Ser en ensam stor nattslända flyga nära vattenytan och en liten skimmrande regnbåge bryter vattenytan och hoppar flera gånger efter den flyende mumsbiten… Många gånger är det alla de små detaljerna runtomkring som gör en fisketur till vad det är. Att bara få vara och ”go with the flow”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s