Laxfestens baksida

Hittade ett inlägg hos en av mina blogg-grannar (Patrik) Rospiggen Fiske och blev riktigt illa berörd av vad jag såg och hörde.

Marine Harvest vill ha lättförtjänta pengar och kortsiktig vinst, utan att ta någon som helst hänsyn till miljön. För att inte tala om arbetarnas oacceptabla villkor…

Klicka på nedanstående link för att komma till dokumentären:

http://svtplay.se/v/2557387/laxfestens_baksida

”…en odling tillhörande marine harvest använder lika mycket antibiotika som man använder i hela norge där man producerar 600 000 ton per år. Den fisk som placeras i kassarna är redan en kemisk produkt. Redan från början är ägget behandlat med svampdödande medel. Däribland cancerframkallande ämnen som malakitgrönt och kristallviolett. Och smolten föds upp med foder som innehåller antibiotika. Dessutom behandlas anläggningarna med, ingen vet hur mycket, men det är litertals med växthindrande färg som innehåller tungmetaller. Fiskfodret är en kemisk produkt. Det innehåller färgmedel för att laxen skall få en fin färg…”

Helt ok tycker WWF…

Jag har i min enfald alltid trott att WWF varit en organisation att lita på, men att få veta att de stödjer detta och dessutom får en massa pengar av bolaget. Det känns inte bra, det känns inte alls bra.

Naturen visar att industriell laxodling inte är ekologiskt hållbar. Har vi människor glömt att vi ingår i ett naturligt system? Naturen har 4 miljarder års erfarenhet av det. Och vad har vi??

Annonser

One thought on “Laxfestens baksida

  1. Usch, riktigt ruskig dokumentär.

    Jag tog mej friheten att nämna den på FB och i en fiskeblogg-måste verkligen uppmärksmmas innan den försvinner från nätet!

    Mvh Kin@

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s