Vägen mot laxen…den riktiga ;)

Nästan exakt på dagen för ett år sedan prövade jag för första gången att fiska lax… Och med facit i hand kan man ju lite lätt stöddigt konstatera: ”hur svårt kan det vara?”

20130807-210959.jpg
Skämt åsido 😀 Det är dock inte så lätt som det ser ut… 😉 Kan i mitt fall bara konstatera att jag hade tidernas nybörjartur. Dessutom var det första gången jag fiskade med ett tvåhands. Trots den mytomspunna ”laxfrossan” och fortfarande med ett fånigt leende över läpparna när jag tänker tillbaka på den dagen, dröjde det ganska länge innan jag åter testade på det. Även denna gång med rejält Laxflax.. från båt drillade jag en på 18,5 och någon dag senare, en på 13,1. Alla goda sagor har dock ett slut och hemma i soffan satt jag nu och tänkte på den kommande 4:e laxen… Den där laxen som vackert suger tag i min fluga när jag står utvadad i en vacker älv i solnedgången… Den där laxen som kommer att vara ”på riktigt”. Då jag tidigare bara för stunden lånat spö/rulle/lina, så vet man ju inte riktigt vad man ska ha och som passar just en själv… Man måste börja någonstans och första klivet tog jag när jag fick ett 13 fots Mohlinspö. Är sedan dess på rulljakt och fick idag hjälp av Per att testa olika linor. Linan är ju den viktigaste ingrediensen i ett komplett lax-set.

20130807-212818.jpg även om nu inte gräsmattan är det optimala att testa dessa linor på så var det väldigt lärorikt och skillnaden mellan de olika linorna och dess tyngder kändes markant. Att det därutöver är en djungel att reda ut/förstå alla begrepp med linvikter hit och dit så lyckades Per tålmodigt förklara dess skillnader (men om jag kommer ihåg allt är en annan fråga) Ska testa några fler linklasser innan jag bestämmer mig… Tack Per för din tid och att jag fick chansen att ta ännu ett kliv på vägen mot laxen…den riktiga!!

Annonser

2 thoughts on “Vägen mot laxen…den riktiga ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s